Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber fire mortar

Tulenkestävä muurauslaasti

weber fire mortar
weber fire mortar

Tuotteen edut

  • Korkein käyttölämpötila +1200 °C
  • Laasti sitoutuu keraamisesti n. +700 °C lämpötilassa
  • Turvallinen käyttää myös leivinuunien muurauksessa

Kemiallisesti ja keraamisesti sitoutuva kuivalaasti puulämmitteisten tulipesien muuraukseen. Tiilenä käytetään aina tulipesään tarkoitettuja tulitiiliä.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Tulipesissä ja tulipinnoissa käytettävien tulitiilien muuraus puilla lämmitettävissä taloustulisijoissa, sisätiloissa. Ei sovellu poltettujen tiilien muuraukseen eikä tulipesässäkään isompien kolojen paikkaamiseen. Ei ulkotiloihin.

Sideaine

Vesilasi

Tuotehyväksynnät

-

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki 2,4-2,6 l valmista massaa / 5 kg:n pussi. Tämä riittää n. 20 tulitiilen muuraamiseen.
Sideaine Vesilasi
Runkoaine Kvartsihiekka 0-0,5 mm
Paloluokka A1
Säilyvyysaika n. 24 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 5 kg:n pussi.

Työohjeet

Käyttökohteet

Tulipesissä ja tulipinnoissa käytettävien tulitiilien muuraus puilla lämmitettävissä taloustulisijoissa, sisätiloissa. Ei sovellu poltettujen tiilien muuraukseen eikä tulipesässäkään isompien kolojen paikkaamiseen. Ei ulkotiloihin.

Sekoitus

Pussillinen (5 kg) kuivalaastia sekoitetaan 0,8-0,9 litraan puhdasta vettä. Sekoitetaan porakonevispilällä tai huolellisesti muurauskauhalla. Sekoitusvälineiden ja -astioiden on oltava ehdottomasti puhtaita, sillä pienetkin määrät epäpuhtauksia sekä myöskin sementtiä tai kalkkia sisältävät tuotteet pilaavat laastin! Sekoitus suoritetaan kahdessa vaiheessa niin, että ensimmäinen sekoitus suoritetaan ohjetta pienemmällä vesimäärällä. Tämän jälkeen laastin annetaan liueta vähintään 30 min. Sekoitetaan kevyesti uudelleen, jolloin lisätään tarvittaessa loput vedestä, notkeustarpeen mukaan. Sekoitettu laasti säilyy käyttökelpoisena astiassa jopa vuorokausia, mikäli veden haihtuminen laastista on estetty tiiviin kannen avulla.

Työohjeet

Valmiin laastin lämpötilan on oltava yli +10 °C ja ilman, sekä tulitiilien lämpötilan on oltava yli +5 °C. Isommissa tulisijoissa, kuten takat ja leivinuunit, joissa voidaan kerralla polttaa 5-10 kg puuta, on muuraus tehtävä aina lapetiilimuurauksena vähintään 1/3 tiilen limitystä noudattaen. Muurauksessa käytetään 1-2 mm:n saumapaksuutta. Ennen tulisijan käyttöönottoa muurauksen on annettava kuivua ensin 2-3 viikkoa luukut ja pellit auki. Kuivatuksen apuna voidaan viimeisellä viikolla käyttää lämpöpuhallinta. Tämän jälkeen suoritetaan ensimmäinen lämmitys pienellä tulella, korkeintaan puolen tunnin ajan. Seuraavina 3-5 vuorokautena lämmitetään vielä pienellä tulella korkeintaan 1-2 tuntia kerrallaan. Jokaisen kuivauslämmityksen jälkeen jätetään suuluukku ja pellit auki.

Huolto-ohje

Tulipesässä syntyneet pienet vauriot ja kolot muuraussaumoissa tai tulitiilissä korjataan weber fire repair korjausmassalla.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot Weberin suunnittelu- ja työohjeista sekä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910031718 5 kg Pussi 108