Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit ML Tuli

Muurauslaasti

webervetonit ML Tuli
webervetonit ML Tuli

Tuotteen edut

  • Korkein käyttölämpötila +1200 °C
  • Laasti sitoutuu kemiallisesti huoneenlämpötilassa ja keraamisesti n. +700 °C lämpötilassa
  • Tulenkestävä muurauslaasti

Kemiallisesti ja keraamisesti sitoutuva kuivalaasti tulipesän ja tulen kanssa kosketuksissa olevien pintojen ja osien muuraukseen. Tiilenä käytetään taloustulitiiltä.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Tulipesissä ja tulipinnoissa käytettävien tulitiilien muuraus puilla lämmitettävissä taloustulisijoissa, sisätiloissa.

Sideaine

Vesilasi

Tuotehyväksynnät

-

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Valmista massaa 12-13 l / 25 kg:n säkki. Tämä riittää n. 100 tulitiilen muuraamiseen.
Sideaine Vesilasi
Runkoaine Kvartsihiekka 0-0,5 mm
Palokäyttäytyminen A1
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Tulipesissä ja tulipinnoissa käytettävien tulitiilien muuraus puilla lämmitettävissä taloustulisijoissa, sisätiloissa. Ei sovellu poltettujen tiilien muuraukseen eikä tulipesässäkään isompien kolojen paikkaamiseen. Ei ulkotiloihin!

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) kuivalaastia sekoitetaan 4-4,5 litraan puhdasta vettä. Sekoitetaan porakonevispilällä tai huolellisesti muurauskauhalla. Sekoitusvälineiden ja -astioiden on oltava ehdottomasti puhtaita, sillä pienetkin määrät epäpuhtauksia sekä myöskin sementtiä tai kalkkia sisältävät tuotteet pilaavat laastin! Sekoitus suoritetaan kahdessa vaiheessa niin, että ensimmäinen sekoitus suoritetaan ohjetta pienemmällä vesimäärällä. Tämän jälkeen laastin annetaan liueta vähintään 30 min. Sekoitetaan kevyesti uudelleen, jolloin lisätään tarvittaessa loput vedestä, notkeustarpeen mukaan. Sekoitettu laasti säilyy käyttökelpoisena astiassa jopa vuorokausia, mikäli veden haihtuminen laastista on estetty tiiviin kannen avulla.

Työohjeet

Valmiin laastin lämpötilan on oltava yli +10 °C ja ilman, sekä tulitiilien lämpötilan on oltava yli +5 °C. Suurimassaisissa tulisijoissa, kuten takat ja leivinuunit, joissa voidaan kerralla polttaa 5-10 kg puuta, on muuraus tehtävä aina lapetiilimuurauksena vähintään 1/3 tiilen limitystä noudattaen. Muurauksessa käytetään 1-2 mm:n saumapaksuutta. Ennen tulisijan käyttöönottoa muurauksen on annettava kuivua ensin 2-3 viikkoa luukut ja pellit auki. Kuivatuksen apuna voidaan viimeisellä viikolla käyttää lämpöpuhallinta. Tämän jälkeen suoritetaan ensimmäinen lämmitys pienellä tulella, korkeintaan puolen tunnin ajan. Seuraavina 3-5 vuorokautena lämmitetään vielä pienellä tulella korkeintaan 1-2 tuntia kerrallaan. Jokaisen kuivauslämmityksen jälkeen jätetään suuluukku ja pellit auki.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415990520515 25 kg Säkki 49