Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit VM Tuli

Valumassa

webervetonit VM Tuli
webervetonit VM Tuli

Tuotteen edut

  • Korkein käyttölämpötila +1300 °C
  • Massatarve 2200 kg/m³
  • Tulenkestäviin valuihin

Hydraulisesti sitoutuva valumassa tulen kanssa kosketuksissa olevien osien valamiseen, kuten leivinuunin laki, tulisijan laki, takkauunin kuristukset, arinan viisteet jne.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Takkojen, leivinuunien, grillien ym. tulisijojen tulenkestävyyttä vaativien osien valut ja korjaukset. Esimerkkinä leivinuunin laki, tulisijan laki, takkauunin kuristukset, arinan viisteet jne.

Sideaine

Aluminaattisementti

Tuotehyväksynnät

-

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Valmista massaa 11-12 l / 25 kg:n säkki
Sideaine Aluminaattisementti
Runkoaine Kuivattu samotti- ja porsliinimurske 0-6 mm
Lisäaine Työstettävyyttä ja tulenkestävyyttä parantavia lisäaineita
Kylmäpuristuslujuus > 30 MN/m² (kuivattuna ja hehkutettuna)
Palokäyttäytyminen A1
Pysyvä pituudenmuutos + 0,6 %, 1300 °C/2 h
Pituuden lämpötilakerroin 1,2x10-6 1/°C (= 0,0012 mm/m°C)
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Takkojen, leivinuunien, grillien ym. tulisijojen tulenkestävyyttä vaativien osien valut ja korjaukset. Esimerkkinä leivinuunin laki, tulisijan laki, takkauunin kuristukset, arinan viisteet jne.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) kuivatuotetta sekoitetaan 2,8-3,8 litraan puhdasta vettä. Sekoitetaan betonimyllyllä, tasosekoittimella, porakonevispilällä (vähintään 4 min) tai huolellisesti lapiolla. Sekoitusvälineiden ja -astioiden on oltava ehdottomasti puhtaita, sillä pienetkin määrät epäpuhtauksia sekä myöskin sementtiä tai kalkkia sisältävät tuotteet pilaavat massan! Massa on käytettävä 30 minuutin kuluessa veden lisäyksestä.

Työohjeet

Valmiin massan lämpötilan on oltava valuajankohtana yli +10 °C. Ilman lämpötilan tulee olla valuajankohtana ja vielä 2 vrk valun jälkeen yli +5 °C. Koska teräksen lämpölaajeneminen on suurempi, kuin Valumassan, niin valuja ei saa raudoittaa! Levymäisten valujen maksimikoot ovat 600 mm x 600 mm tai 800 mm x 400 mm ja paksuus vähintään 50 mm. Leivinuunin lakivaluissa vähintään 100 mm:n valupaksuus. Vajaaksi jäänyt muotti täytetään välittömästi saumojen välttämiseksi. Suuremmat valut on jaettava liikuntasaumoin pienempiin osiin. Valumuoteissa ei saa käyttää muovikalvoa, koska valun pinnasta tulee liian tiivis, jolloin kosteus ei poistu normaalisti rakenteesta tulisijan kuivauslämmityksessä. Kovettuminen alkaa 2-5 tunnin kuluttua sekoituksesta. Ennen tulisijan käyttöönottoa tulisijan on annettava ilmakuivua ensin 2-3 viikkoa luukut ja pellit auki. Tämän jälkeen suoritetaan ensimmäinen varovainen lämmitys esim. lämpöpuhaltimella. Seuraavina 3-5 vuorokautena lämmitetään vielä pienellä tulella korkeintaan 1-2 tuntia kerrallaan. Jokaisen kuivauslämmityksen jälkeen jätetään suuluukku ja pellit auki.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415990520911 25 kg Säkki 48