Weber Saint-Gobain - Official website of the company

As. Oy Mestarinkatu 12, Espoo

Espoon Leppävaaraan rakennettavaan Asunto Oy Mestarinkatu 12:een valittiin Leca-sorakatto, joka on yleisin ratkaisu asuinkerrostalojen loivissa katoissa. Energiamääräysten kiristyessä jatkuvasti lisääntyneet talotekniikka-asennukset kulkevat kätevästi Leca-sorakerroksen sisällä, ja kevytsorasta on helppo muotoilla kattokaivoihin johtavat kallistukset.Lisätietoja

Asuntorakentaminen on vilkasta pääkaupunkiseudulla, jonne muuttoliike muualta Suomesta ja myös ulkomailta painottuu. Kasvukeskusten tiiviissä kaupunkimaisessa rakentamisessa sisäpuolisella vedenpoistolla varustettu loiva katto, jonka minimikaltevuus on tavallisesti 1:80, on asuinkerrostaloissa yleisin kattoratkaisu ja yleisempi kuin esimerkiksi harja- tai pulpettikatto. Useimmiten loivien kattojen lämmöneristeeksi valitaan kevytsora, jota valmistaa Suomessa Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy Kuusankosken Leca® soratehtaallaan luonnonsavesta. Kevytsorakattoja on tehty Suomessa jo noin 25 miljoonaa neliötä.

Kevytsorakatoissa paikalla valetun tai elementtirakenteisen betoniholvin päälle asennetaan ensin höyrynsulku ja tehdään katolle tarvittavat talotekniikka-asennukset. Leca® sora nostetaan kuljetusrekasta katolle torni- tai ajoneuvonosturiin kiinnitetyllä nostolaatikolla ja tasataan linjaarilla etukäteen asennettujen korkorimojen mukaan niin, että kallistukset johtavat kattokaivoihin.

Lue lisää


Liittyvät tuotteet

Perinteinen Leca® sorakatto

Perinteinen Leca® sorakatto

Kevytsoralla eristetty yläpohja

Luokitukset

  • Uudiskohde
  • Espoo
  • Kattoratkaisu