Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Weberin värimaailma

Weber tarjoaa useita julkisivuvärien valintaan mietittyjä työkaluja.  Weber värisuunnitteluoppaassa kerrotaan värien valinnasta ja värien kokemisesta.  Weberin värityökalulla ja sokkelipinnoituksen väritestillä voi testata yhteensopivia väriyhdistelmiä.  Rakennuksen rappauksen värivalinnan onnistuminen kannattaa varmistaa tilaamalla valituista tuotteista pinta- tai värimallit.

Julkisivun värisävyjä valittaessa on huomioitava muutamia seikkoja. Tummat sävyt lämpenevät auringon paisteessa vaaleita sävyjä enemmän. Valon heijastumista pinnasta ilmaistaan valonheijastusarvolla. Mitä pienempi arvo on, sitä enemmän valoa absorboituu pintaan. Valon absorboituessa pintaan, osa siitä muuttuu lämpöenergiaksi lämmittäen rakennetta. Liian korkea lämpö rasittaa pinnoitetta ja lyhentää sen pitkäaikaiskestävyyttä. Tästä syystä ohuteristerappausjärjestelmässä valonheijastusarvon tulee olla yli   20 %. MonoRoc -paksueristerappausjärjestelmässä valonheijastusarvon tulee olla yli 10 %. SerpoRoc ja SerpoVent -rappausjärjestelmissä ja kiviaineisten seinien päälle rapattaessa valonheijastusarvolla ei ole rajoitusta. 

Weber valmistaa värillisiä rappaus-, maalaus- ja laatoitustuotteita, muurauslaasteja ja lattiatasoitteita. Värikartoissamme on esitetty kunkin tuotteen yleisimmin käytetyt värit. Rappaus- ja maalaustuotteissa myös tilausvärit ovat mahdollisia. Useat rappaustuotteista voidaan myös sävyttää esimerkiksi NCS-, RGB- värijärjestelmien sekä yleisimpien suomalaisten ja eurooppalaisten värikarttojen mukaisiksi. Weberin rappausten ja maalien värikartat voi tilata painettuina esitepalvelustamme. Suunnittelijoiden ja rakennusliikkeiden käyttöön on myös tehty eri tuoteryhmien värikartoissa esitettyjen värien tuotemallit.