Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber JS

Kipsilevytasoite

weber JS
weber JS

Tuotteen edut

  • Kipsilevyjen saumaukset
  • Riittoisa

Polymeerisideaineinen siloite kipsilevyjen saumaukseen ja siloitukseen sekä maalattujen pintojen siloitukseen.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kuivien sisätilojen kipsilevyseinien ja -kattojen käsi- tai koneellinen saumaus ja siloitus.

Rasitusluokka

RL 01…04

Menekki

n. 0,1-0,2 kg/m² (saumauksessa)

Suositeltava kerrospaksuus

1-2 mm

Tuotehyväksynnät

  • CE
  • M1

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 0,1-0,2 kg/m² (saumauksessa)
Suositeltava kerrospaksuus 1-2 mm
Vedentarve n. 5,25 l/15 kg (=0,35 l/kg)
Käyttölämpötila Työvaiheessa on alustan, tasoitteen ja huoneen lämpötilan oltava yli +10 °C
Käyttöaika n. 2 vrk veden lisäyksestä, peitetyssä astiassa
Sideaine Polymeeriliima
Runkoaine Kalkkikivi, maksimi raekoko 0,3 mm
Rasitusluokka RL 01…04
Maalaustuoteryhmä 2012 82 Vesiohenteiset tasoitteet, kitit ja silotteet RL 01…04
Vesitiiviys Ei vedenkestävä
Värisävy Valkeahko
Säilyvyysaika n. 24 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 15 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE, M1

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Kuivien sisätilojen kipsilevyseinien ja -kattojen käsi- tai koneellinen saumaus ja siloitus.

Alusta

Alustan pitää olla puhdas, kiinteä ja pölytön. Tartuntaa heikentävät aineet, kuten rasva, pöly jne. on poistettava. Silotettaessa varmistetaan, että ruuvin- tai naulankannat eivät ole ylhäällä. Epätasaisuudet hiotaan pois. Maalatut pinnat voidaan tasoittaa JS Kipsilevytasoitteella. Ennen siloitusta tarkistetaan, että vanha maalipinta on hyvin kiinni alustassaan. Oikaisut maalipinnoille voidaan tehdä webervetonit 410 Ohutrappauslaastilla. Tällöin vanhan maalin sementin alkalisuudenkestävyys on varmistettava koelevityksellä.

Sekoitus

Säkillinen (15 kg) jauhetta lisätään n. 5,25 litraan puhdasta vettä. Massaa sekoitetaan 3-5 min laastisekoittimella tai voimakkaan porakoneen vispilällä. Tasoitemassaa seisotetaan n. 10 min, jotta sideaineet liukenevat. Uudelleensekoituksen jälkeen siloitemassa on valmis käytettäväksi. Käyttöaika on n. 2 vrk veden lisäyksestä. Märkää siloitemassaa ei saa jättää koneisiin, letkuihin tai sekoitusastioihin yli suositusajan.

Työohjeet

Kipsilevyjen saumaus JS Kipsilevytasoitteella:
1. JS Kipsilevytasoitetta levitetään saumaan leveällä lastalla niin, että siloite täyttää runsaasti reunaohennuksien muodostaman syvennyksen.
2. Saumanauha painetaan siloitteeseen n. 75 mm leveällä teräslastalla. Saumanauhan alta pursuava siloite tasataan nauhan päälle. Siloitetta levitetään vielä saumanauhan päälle niin, että se täyttää runsaasti saumakohdan.
3. Siloite levitetään levypintojen tasoon leveällä ja jäykällä teräslastalla. Kun siloite on kuivunut, saumat viimeistellään sileiksi kuivahiontapaperilla no 120 tai 150.
4. Seinien nurkat sekä seinien ja katon liittymät saumataan myös saumanauhalla ja siloitteella. Saumaan levitetään ensin runsaasti siloitetta.
5. Saumanauha taivutetaan sormin nauhassa olevaa taiteaihiota pitkin 90° kulmaan ja painetaan lastalla siloitteeseen. Nauhan alta pursuava siloite levitetään nauhan päälle. Levitetään uusi siloitekerros ja silotetaan nurkka.
6. Naulojen ja ruuvien kannat siloitetaan kahteen kertaan välihionnalla. Lopullinen hionta suoritetaan, kun silotetut saumat ovat täysin kuivuneet.

Saumaus voidaan suorittaa myös siihen tarkoitetulla saumauslaitteella. Jos seinän ja katon liitoskohdassa oletetaan tapahtuvan saumaan kohdistuvaa liikkumista, tulee saumassa käyttää elastista saumamassaa. Tasaisempaa pintaa haluttaessa saumattu ja kuiva levypinta voidaan tasoittaa kauttaaltaan JS Kipsilevytasoitteella, weber LR+ Pintatasoitteella tai weber VT+ Valmistasoitteella. Työvälineet ja laitteet pestään vedellä heti työn päätyttyä.

Kuivumisaika: Kuivumisaika on riippuvainen kerrospaksuudesta, ilmanvaihdosta ja lämpötilasta. Työmaaolosuhteet on järjestettävä niin, että tasoite kuivuu noin vuorokauden kuluessa ruiskutuksesta.

Pinnoitus

Päällystäminen pinnan kuivuttua. Kuivunut ylitasoitettu pinta voidaan hionnan jälkeen maalata tai tapetoida maalin- ja tapetinvalmistajan ohjeita noudattaen. Tasoitettaessa tapetoitavia kipsilevypintoja on käytettävä JS Kipsilevytasoitetta, weber LR+ Pintatasoitetta tai weber VT+ Valmistasoitetta. Kerrosvahvuuden tulee olla väh. 1 mm. Tapetin tartunnan parantamiseksi ja uudelleentapetoinnin helpottamiseksi tasoite pohjamaalataan ennen tapetointia. Tapetointivaiheessa tulee seurata tapetinvalmistajan ohjeita työn suorituksen ja tapetointiolosuhteiden suhteen. Tapetoitaessa huoneen lämpötilan tulee olla n. +18...+20 °C.

Huom!

Ei sovellu lattioiden oikaisuihin ja tasoituksiin eikä laatoitusalustaksi. Ei sovellu myöskään märkätiloihin. Rakenteessa oleva liiallinen kosteus, esim. onteloista valuva vesi saattaa aiheuttaa tasoitteeseen ja muihin pintamateriaaleihin laikukkuutta. Tasoitteen joutuminen viemäriin on estettävä tukkeutumisvaaran vuoksi.

Huolto-ohje

Likaantuneesta tasoitepinnasta tahra voidaan varovasti pyyhkiä kostealla sienellä tai liinalla. Jos tahra ei tällä irtoa, pinta voidaan tasoittaa uudelleen samalla JS Kipsilevytasoitteella tai pinta voidaan myös maalata.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot Weberin suunnittelu- ja työohjeista sekä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910040642 15 kg Säkki 48