Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit SS

Saumasilote

webervetonit SS
webervetonit SS

Tuotteen edut

  • Valkoinen väri
  • Erittäin sileä, maalattava pinta
  • Ruiskutettava tai käsin levitettävä
  • Riittoisa
  • Hyvä tartunta myös maalipintaan

Vesiohenteinen kevyttasoite kipsilevyjen saumaukseen sekä kuivien sisäseinien ja -kattojen tasoittamiseen ja silottamiseen.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kuivien sisätilojen kipsilevyjen saumaukseen sekä seinä- ja kattopintojen tasoitukseen ja silottamiseen käsin tai koneellisesti. Soveltuvia alustoja ovat kaikki kiviaineiset pinnat sekä levypinnat.

Rasitusluokka

RL 01…04

Menekki

  • n. 1,0 l/m²/1 mm:n kerrosvahvuus tasoituksessa.
  • n. 0,3 l/m kipsilevyjen saumauksessa.

Suositeltava kerrospaksuus

0-3 mm/kerta

Tuotehyväksynnät

  • CE
  • M1

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 1,0 l/m²/1 mm:n kerros tasoituksessa.
n. 0,3 l/m kipsilevyjen saumauksessa.
Suositeltava kerrospaksuus 0-3 mm/kerta
Käyttölämpötila Työvaiheessa on alustan, tasoitteen ja huoneen lämpötilan oltava yli +5 °C
Kuivumisaika Hionta ja maalaus voidaan suorittaa 2-24 tunnin kuluttua riippuen kerrospaksuudesta, ilmanvaihdosta ja lämpötilasta.
Sideaine Polymeeriliima
Runkoaine Valkoinen dolomiitti ja kevytfillerit, maksimi raekoko 0,2 mm
Paloluokka A2 (EN 13501-1)
Rasitusluokka RL 01…04
Maalaustuoteryhmä 2012 82 Vesiohenteiset tasoitteet, kitit ja silotteet RL 01…04
Tiheys 1,1 kg/l
Värisävy Valkoinen
Säilyvyysaika n. 1 vuosi valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, pakkaselta suojattuna)
Pakkaus 12 litran pakkaus
Tuotehyväksynnät CE, M1

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Kuivien sisätilojen kipsilevyjen saumaukseen sekä seinä- ja kattopintojen tasoitukseen ja silottamiseen käsin tai koneellisesti. Soveltuvia alustoja ovat kaikki kiviaineiset pinnat sekä levypinnat.

Alusta

Alustan pitää olla puhdas, kiinteä ja pölytön. Tartuntaa heikentävät aineet, kuten rasva, pöly jne. on poistettava. Varmistetaan, että ruuvin- tai naulankannat eivät ole ylhäällä. Epätasaisuudet hiotaan pois. Aiemmin maalatut pinnat puhdistetaan soveltuvalla pesuliuoksella ja huuhdellaan vedellä ennen silotteen levittämistä. Ennen tasoitusta tarkistetaan, että vanha maalipinta on hyvin kiinni alustassaan.

Työohjeet

Saumaus:
Käsin saumauksessa silotetta levitetään saumaan leveällä lastalla niin, että silote täyttää runsaasti reunaohennuksien muodostaman syvennyksen. Saumanauha painetaan silotteeseen n. 75 mm leveällä teräslastalla. Saumanauhan alta pursuava silote tasataan nauhan päälle. Silotetta levitetään vielä saumanauhan päälle niin, että se täyttää runsaasti saumakohdan. Tarvittaessa silotetta lisätään niin, että sauma täyttyy. Koneellisessa saumauksessa sauma työstetään laitevalmistajan ohjeen mukaisesti. Saumattu levypinta voidaan tasoittaa kauttaaltaan samalla tuotteella, webervetonit LR+ Pintatasoitteella tai LF Yleistasoitteella.

Tasoitus:
Silote levitetään tasoiteruiskulla tai käsin teräslastalla. Useampia päällekkäisiä kerroksia vedettäessä kuivunut pinta hiotaan hienolla hiontapaperilla (esim. 100-120) ennen seuraavaa käsittelyä.

Työvälineiden puhdistus:
Työvälineet ja laitteet pestään vedellä.

Pinnoitus

Kuivunut pinta voidaan hionnan jälkeen maalata tai tapetoida maalin- ja tapetinvalmistajan ohjeita noudattaen. Tapetin tartunnan parantamiseksi tai uudelleentapetoinnin helpottamiseksi tasoitepinta voidaan pohjustaa webervetonit MD 16 dispersiolla tai pohjamaalata ennen tapetointia. Tapetointivaiheessa tulee seurata tapetinvalmistajan ohjeita työn suorituksen ja tapetointiolosuhteiden suhteen. Tapetoitaessa huoneen lämpötilan tulee olla normaali asumislämpötila.

Käytännön neuvoja

Epäselvissä tilanteissa ota yhteys Weberin tekniseen neuvontaan.

Huolto-ohje

Likaantuneesta silotepinnasta tahra voidaan varovasti pyyhkiä kostealla sienellä tai liinalla. Jos tahra ei tällä irtoa, pinta voidaan tasoittaa uudelleen samalla SS Saumasilotteella. Pinta voidaan myös maalata.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910010720 12 l Astia 44

Videot