Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Linjasaneerausratkaisut

Ratkaisun edut

  • Yhteensopivat ratkaisut lattioihin, seiniin ja kattoihin
  • Huomattavasti normaalia nopeammat työvaiheet
  • Työtä helpottavat kalustoratkaisut
  • Suunnittelua helpottavat mallit ja ohjeet

Weber on osaltaan tuonut linjasaneerausmarkkinoille uusia ja innovatiivisia korjausratkaisuja, joita käyttämällä urakoitsijan on mahdollista suoriutua urakasta nopeammin, varmemmin ja taloudellisemmin. Uusien ratkaisujen lisäksi vanhat hyviksi koetut tuotteet, kuten esim. Weberin sertifioitu vedeneristysjärjestelmä, takaavat laadukkaan ja huolettoman ratkaisun linjasaneerausurakan kaikille osapuolille.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

1960- ja 1970-luvun kerrostalojen linjasaneeraus.

Dokumentit

Työohjeet

Käyttökohteet

1960- ja 1970-luvun kerrostalojen linjasaneeraus.

Työohjeet

Lattiat

Weberin edistykselliset lattiatuotteet yhdistettynä kalustoratkaisuihimme, nopeuttavat ja helpottavat työtä. Lattiatasoitteiden valinta riippuu olemassa olevan rakenteen ja alustan kunnosta, tartunnasta ja suunnitellusta kerrospaksuudesta kallistukset huomioiden. Märkätilassa tulee käyttää ainoastaan kosteutta kestäviä tasoitteita ja massoja. Tällaisia ovat erikoissideainepohjaiset tuotteet kuten esim. webervetonit 8000, webervetonit 6000 ja webervetonit 3100.

Seinäpinnat

Weber tarjoaa tuotteet, joilla seinät saadaan valmiiksi kerta-täytöllä, helposti ja nopeasti. Samalla syntyy valmis pinta vedeneristykselle. Märkätilan seinien käsittely riippuu vanhan alustan tyypistä ja oikaisutarpeesta. Märkätilassa tulee käyttää ainoastaan kosteutta kestäviä tasoitteita ja laasteja. Tällaisia ovat sementtisideaineiset tuotteet kuten esim. webervetonit MTL Märkätilalaasti tai webervetonit MT Märkätilatasoite.Vanhan rappauksen kunto ja tartunta alustaan on tarkastet-tava ennen tasoitustyön aloittamista. Paras tulos saavutetaan kun vanhat rappaukset tai tasoitteet poistetaan kokonaan. Heikoilla alustoilla suositellaan käytettäväksi verkkovahvistusta.

Väliseinät ja hormit

Kiviaineiset Leca- ja Kahi harkot ovat varma ja turvallinen ratkaisu märkätilojen seiniin. Lisäksi tuotteiden ääni- ja palo-ominaisuudet ovat erinomaiset. Väliseinämuuraus Kahi- ja Leca EasyLex väliseinäharkoilla Märkätilan seinät suositellaan tehtäväksi kiviaineisesta materiaalista (RIL 107-2012). Välipohjarakenteen riittävä kantavuus tulee aina varmistaa.Suosittelemme väliseinien tekoon 2 mm saumapaksuudella ja webervetonit OL 15 Ohutsaumalaastilla muurattavia, päistään pontattuja Kahi-ponttiharkkoja tai ympäripontattuja Leca EasyLex väliseinäharkkoja. Kahi-harkot ja Leca EasyLex väliseinäharkot ovat mittatarkkoja, elämättömiä ja kosteuden kestäviä. Kahi-seiniin voidaan tehdä raskaampiakin kiinnityksiä ilman erikoiskiinnikkeitä. Kahi- ja Leca EasyLex seinät tasoitetaan webervetonit MT Märkätilatasoitteella ennen vedeneristystä.

Katot

Märkätilojen kattoihin löytyvät myös ratkaisut Weberin tasoitevalikoimasta.

Vedeneristys ja laatoitus

Vedeneristystavan valintaan vaikuttaa mm. olemassa oleva rakenne, korjauksen laajuus sekä käytettävissä oleva aika. Seuraavassa on esitetty kaksi erilaista märkätilan veden eristysratkaisua. Ratkaisuja voidaan myös yhdistää käyttämällä esimerkiksi seinissä perinteistä Vetonit Vedeneristysjärjestelmää ja latttioissa nopeaa weberFast Vedeneristysjärjestelmää, jolloin märkätilan rakentamisaikaa saadaan lyhennettyä. Lisää ratkaisuja vedeneristämiseen sekä yksityiskohtaiset ohjeet vedeneristyksen toteutukseen esimerkiksi peltikasettikylpyhuoneiden osalta löydät osoitteesta www.e-weber.fi.

Kalusto

Weber on kehittänyt kalustoratkaisut kuivalaastien käsittelyyn. Ne helpottavat laastin vastaanottoa ja varastointia ahtailla työmailla. Oikeat laitevalinnat laastien sekoituksessa ja työpisteeseen siirrossa nopeuttavat työtä ja varmistavat laadukkaan lopputuloksen. Weberin vuokraamat työmaakalustot ovat merkittävä osa kuivabetonivalujen ja lattiatasoitusten kokonaisratkaisuja. Kalustoratkaisut pikkusäkeille ja suursäkeille sopivat käytettäväksi sekä webervetonit MTL Märkätilalaastin että webervetonit 8000 Linjasaneerausmassan leivttämiseen. Osaava kalustohuoltohenkilöstömme opastaa laitteiston käytössä ja antaa tarvittavaa tukea.