Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber AH

Antiikkilaasti hieno

weber AH
weber AH

Tuotteen edut

  • Valkoinen väri
  • Takkojen ja hormien pinnoittamiseen
  • Sileä lopputulos

Valkoinen sementtisideaineinen ohutpinnoite betoni-, tiili- ja harkkopinnoille sekä sementtipohjaisilla laasteilla oikaistuille alustoille.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kiviaineisten alustojen pinnoittamiseen sisätiloissa, erityisesti muurien ja kuorellisten tulisijojen pinnoittaminen.

Rasitusluokka

RL 01…05

Menekki

2-4 kg/m² (kaksi käsittelykertaa)

Tuotehyväksynnät

  • CE
  • M1

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki 2-4 kg/m² (kaksi käsittelykertaa)
Vedentarve n. 5,6-6,0 l/20 kg
Käyttölämpötila Pinnoitettaessa sekä 2 vrk tämän jälkeen on alustan, massan ja ilman lämpötilan oltava vähintään +5 °C
Sideaine Valkosementti
Runkoaine Murskattu kalkkikivi, raekoko 0,5 mm
Paloluokka A1, Palamaton (EN 13501-1)
Rasitusluokka RL 01…05
Maalaustuoteryhmä 2012 316 Sisäseinien ja sisäkattojen vesiohenteiset koristemaalit ja pinnoitteet RL 01…03
Kiiltoaste Täyshimmeä
Kestävyys Vedenkestävä
Värisävy Valkoinen
Säilyvyysaika n. 24 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 20 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE, M1

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Kiviaineisten alustojen pinnoittamiseen sisätiloissa, erityisesti muurien ja kuorellisten tulisijojen pinnoittaminen. Soveltuvat alustat ovat tiili-, betoni-, kevytbetoni- ja Leca® harkkopinnat sekä sementtipohjaisilla laasteilla esim. webervetonit 410 Ohutrappauslaastilla oikaistut alustat. Alustana voi olla myös sementtipohjaiset tasoitteet, esim. weber MT Märkätilatasoite tai weber TT+ Täyttötasoite.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, luja ja kiinteä. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava. Laastia ei saa levittää märälle, imukyvyttömälle tai jäätyneelle alustalle. Kuivumisaika sementtipohjaisilla rappaus- ja tasoitelaasteilla on n. 1-3 vrk ennen pinnoitusta Antiikkilaastilla. Kuivat alustat kostutetaan vedellä sumuttamalla ennen pinnoitusta. Pinnoitettaessa alustan on oltava tasaisesti kostea, mutta kuitenkin vettä imevä.

Sekoitus

Säkillinen (20 kg) laastijauhetta sekoitetaan 5,6-6,0 litraan puhdasta vettä. Sekoitukseen käytetään nopeaa laastisekoitinta, esim. porakoneeseen kiinnitettyä vispilää. Sekoitusaika on n. 3 min, minkä jälkeen massaa seisotetaan n. 10 min. Kevyen uudelleen sekoituksen jälkeen laasti on käyttövalmis. Käyttöaika on enintään 3 tuntia veden lisäyksestä. Värin tasaisuuden kannalta massan notkeuden ja sekoitusajan on oltava sama sekoituserästä toiseen. Sekoitusastioiden ja työvälineiden on oltava puhtaita ja ruosteettomia.

Työohjeet

AH Antiikkilaasti soveltuu kuorellisten tulisijojen ja hormien pinnoittamiseen. Alusta suositellaan oikaistavaksi webervetonit 410 Ohutrappauslaastilla ennen pinnoitusta. Pinnoitettaessa sekä 2 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Antiikkilaasti levitetään käsin teräslastalla, solukumilastalla tai ruiskutetaan esim. suppiloruiskulla. Tuore laasti harjataan välittömästi pehmeällä harjalla hyvän tartunnan varmistamiseksi. Toinen pinnoituskerta tehdään aikaisintaan seuraavana päivänä. Pintaan muodostetaan haluttu kuvio harjalla tai sienellä. Pinta voidaan jättää myös ruiskupinnaksi. Valmis pinta voidaan maalata sementin alkalisuutta kestävällä maalilla. Näkyvien työsaumojen välttämiseksi pinnat kannattaa jakaa pienempiin kokonaisuuksiin, jotka aina pinnoitetaan yhdellä kerralla. Ruiskutusetäisyys suppiloruiskulla on n. 0,6 metriä. Liian läheltä ruiskutettu pinta tulee epätasaiseksi ja pintaan ilmestyy helposti kiiltoläikkiä. Ruiskutuksen on tapahduttava kohtisuoraan pintaa vasten pyörivin liikkein. Työvälineet ja laitteet pestään vedellä heti työn päätyttyä.

Jälkihoito

Rappauspintaa on hyvä kostuttaa vesisumutuksella 2-3 vrk:n ajan pinnoituksesta, jolla varmistetaan laastin kovettuminen.

Huom!

Suositellaan tulisijan lämmittämistä ennen pinnoitusta, jotta ylimääräinen kosteus saadaan poistettua, ja halkeamia aiheuttava rakenteen liikkuminen saadaan minimoitua. Pinnoitus tehdään jäähtyneeseen ja kostutettuun pintaan. Antiikkilaastia ei voida käyttää maalipintojen, vesiliukoisten tasoitepintojen, kuten weber L Pohjatasoite tai heikkojen kalkki- tai kalkkisementtirappausten päälle.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot Weberin suunnittelu- ja työohjeista sekä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910020941 20 kg Säkki 48