Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit REP 26

Pikakorjauslaasti

webervetonit REP 26
webervetonit REP 26

Tuotteen edut

  • Nopeasti kovettuva
  • Polymeerimodifioitu (PMC)
  • Muovikuituvahvisteinen
  • Soveltuu erityisesti julkisivukorjauksiin

Pakkasenkestävä valumaton paikkauslaasti.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Betonirakenteiden oikaisu, täyttö ja paikkaus sekä vaaka- että pystypinnoille, erityisesti kun vaaditaan nopeaa kuivumista ja lujuudenkehitystä.

Suositeltava kerrospaksuus

n. 5-20 mm (yksittäiset täytöt 30 mm)

R-luokka

-

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Suositeltava kerrospaksuus n. 5-20 mm (yksittäiset täytöt 30 mm)
Vedentarve 1,25-1,4 l/10 kg
Tartuntalujuus 28 vrk > 1,5 MPa (EN 1542)
Säilyvyysaika 24 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 10 kg:n muoviastia
Tuotehyväksynnät CE

Työohjeet

Käyttökohteet

Betonirakenteiden oikaisu, täyttö ja paikkaus sekä vaaka- että pystypinnoille, erityisesti kun vaaditaan nopeaa kuivumista ja lujuudenkehitystä.

Alusta

Betonipinnat puhdistetaan huolellisesti. Vaurioitunut betoni poistetaan joko mekaanisesti (piikkaus, jyrsintä) tai esim. vesihiekkapuhalluksella. Mekaanisen poiston jälkeen on alueet vesihiekkapuhallettava osittain rikkoutuneen pintakerroksen poistamiseksi. Suositeltava puhdistusaste luokka 3 (BY 41). Tämän jälkeen pinnat vielä painepestään puhtaaksi.

Paljastuvat teräkset käsitellään suunnittelijan ohjeiden mukaisesti. Paikalleen jäävä raudoitus puhdistetaan huolellisesti ruosteesta vähintään puhtausasteeseen Sa 2 (hiekkapuhallus, märkähiekkapuhallus, vesipiikkaus tai teräsharjaus). Tämän jälkeen alue painepestään ja teräkset suojataan välittömästi webervetonit REP 05 Korroosiosuojalaastilla.

Alusta kastellaan korjaustyötä edeltävänä päivänä. Käytettävän veden määrä riippuu paikallisista olosuhteista (mm. säätila, alusbetonin laatu). Juuri ennen työn aloitusta suoritetaan alustan kostutus. Työ voidaan aloittaa, kun vesi on kokonaan imeytynyt rakenteeseen. Pinnan on oltava "mattakostea" levitystyötä aloitettaessa. Sileällä (mutta hyväkuntoisella) tai epätasaisesti imevällä alustalla voidaan tartunta varmistaa webervetonit REP 05 -käsittelyllä. REP 26 levitetään tällöin märälle, huolellisesti alustaan kiinniharjatulle REP 05:n pinnalle. Alin käyttölämpötila +2 °C. Työskentelyä suorassa auringonpaisteessa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää.

Sekoitus

Purkillinen (10 kg) kuiva-ainesta sekoitetaan 1,25-1,4 litraan puhdasta vettä. Sekoitus tapahtuu koneellisesti esim. porakonevispilällä n. 5 min. Veden yliannostusta ei saa tapahtua! Valmis laasti säilyy käyttökelpoisena n. 30 min.

Työohjeet

Oikaisutöissä kerrospaksuus yhdellä täyttökerralla on n. 5-20 mm. Koloja ja reikiä täytettäessä maksimikerrospaksuus voi olla 30 mm. Alustan ja ilman lämpötilan on oltava työn aikana ja 5 vrk sen jälkeen yli +2 °C. Tarkemmat tiedot löytyvät Weberin korjauslaastityöohjeista.

Jälkihoito

Jälkihoidolla on erittäin suuri merkitys korjauslaastin tartunta-, lujuus- ja tiiveysominaisuuksiin. Jälkihoito suoritetaan pitämällä tuore korjauslaasti jatkuvasti kosteana 5 vrk:n ajan. Jälkihoitoa voidaan tehostaa sekä samalla auringon ja tuulen kuivattavaa vaikutusta vähentää peittämällä korjattu pinta muovilla. Plastisen kutistumisen ja halkeilun estämiseksi peittäminen on tehtävä välittömästi paikkaustyön jälkeen. Jos mahdollista on työskentelyalueen huputus suositeltavaa mm. ympäristöolosuhteiden tasaamiseksi. Jälkihoito lopetetaan vähentämällä kostutusta asteittain – näin vältetään äkillinen laastin kuivumisshokki, joka voi aiheuttaa halkeilua ja tartunnan pettämisen.

Huom!

Työohjeet ja täyttöpaksuudet ovat ohjeellisia. Olosuhteista riippuen täyttökerrat ja -paksuudet voivat vaihdella. Tähän voivat vaikuttaa mm. ilman lämpötila, tuuli ja alustan vedenimukyky. Tästä johtuen valitaan kussakin työkohteessa olosuhteisiin sopiva työtapa riittävän tartunnan, lujuuden ja tiiveyden saavuttamiseksi.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
7391479704623 10 kg Muoviastia 44