Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Cembolt Ankkurointipatruuna

Cembolt Ankkurointipatruuna
Cembolt Ankkurointipatruuna

Tuotteen edut

  • Saatavana kolmea eri kokoa: Ø 28 mm, Ø 31 mm ja Ø 35 mm
  • Pituus 500 mm
  • Paino 0,6 kg/kpl
  • Ei vaadi erikoiskalustoa!
  • Ei materiaalihukkaa!

Sementtipohjainen ratkaisu terästankojen ja -pulttien kiinnittämiseen kallioon tai betoniin. Patruuna on pakattu vettä läpäisevään paperisukkaan ja patruuna on jäykistetty käsittelyn helpottamiseksi myös märkänä. Esivalmistetut, tasalaatuiset, normaaliin portlandsementtiin perustuvat patruunat eivät aiheuta myrkkyriskiä ja soveltuvat siten käytettäviksi myös juomaveden yhteydessä.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kalliopulttien ja muiden terästankojen kiinnittäminen erilaisissa kalliorakenteissa tunneleissa, luolissa, kaivoksissa jne. Soveltuu hyvin myös teräsosien ankkurointiin betoniin. Soveltuu käytettäväksi myös vedenpinnan alapuolella.

Säilyvyysaika

24 kk

Lujuusluokka

-

R-luokka

-

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Käyttölämpötila Yli +5 °C
Käyttöaika n. 10 min
Koostumus Portlandsementti
Vetolujuus 1 vrk 2 tuntia n. 50 kN
4 tuntia n. 100 kN
8 tuntia n. 150 kN
Ulosvetolujuus +12 °C.
Kapasiteetti/m, harjateräs, 20 mm.
Myötölujuus 400 N/mm², kN.
Vesisementtisuhde n. 0,38
Säilyvyysaika 24 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, pakkaselta suojattuna)
Pakkaus Toimitetaan tiivissä muovipussissa. Pussissa on joko 20 kpl (28 ja 31 mm) tai 15 kpl (35 mm) patruunoita.
Tuotehyväksynnät CE

 

Mitat

Patruunan halkaisija: Reiän halkaisija Ø 20 mm:n pultilla: Reiän halkaisija Ø 25 mm:n pultilla:
28 mm 30-34 mm 33-37 mm
31 mm 34-36 mm 36-39 mm
35 mm 37-40 mm 39-43 mm

Työohjeet

Käyttökohteet

Kalliopulttien ja muiden terästankojen kiinnittäminen erilaisissa kalliorakenteissa tunneleissa, luolissa, kaivoksissa jne. Soveltuu hyvin myös teräsosien ankkurointiin betoniin. Soveltuu käytettäväksi myös vedenpinnan alapuolella.

Alusta

Ankkurointivaraukset ja porareiät puhdistetaan huolellisesti epäpuhtauksista mm. porauslietteestä esim. korkeapainepesulla. Terästangot puhdistetaan epäpuhtauksista esim. ruosteesta ja öljystä. Ankkurointireiät kastellaan puhtaalla vedellä ennen juotostyötä. Vapaa vesi poistetaan esim. paineilmalla.

Sekoitus

Ankkurointipatruuna otetaan tiiviistä muovipussista ja pussi suljetaan tiiviisti, jotta jäljelle jääneet patruunat eivät pilaantuisi kosteudesta. Patruuna upotetaan puhtaaseen veteen n. 5-10 minuutiksi kunnes patruunasta ei nouse enää ilmakuplia. Veden maksimilämpötila on +20 °C.

Työohjeet

Cembolt-patruuna asennetaan porareikään yksitellen välittömästi patruunan imeytyksen jälkeen. Jos halutaan käyttää pidempää ankkurointipituutta kuin normaali 500 mm, asennetaan reikään useampi patruuna peräkkäin, yleensä kuitenkin enintään 2 kpl. Kevyt työntö sullontatangolla riittää pitämään patruunan paikoillaan myös pystysuuntaisissa rei’issä. Kun ankkuroitavaa terästankoa asennetaan reikään, patruunan märkä paperikuori rikkoutuu jolloin sementti ympäröi teräksen ja näin syntyy pysyvä tartunta. Teräksen pyörittäminen asennuksen yhteydessä tehostaa patruunan rikkoutumista ja hyvän tartunnan muodostumista. Patruunan jäykistyminen ja sitoutuminen alkaa n. 10 minuutin kuluttua ja 24 tunnin kuluttua ankkurointikapasiteetti on yli 15 tonnin/1 m. Alhainen lämpötila laskee lujuudenkehitysnopeutta.