Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Seinän vesihöyryavoin lisälämmöneristys Silikaattilevyillä

Ratkaisun edut

  • Vesihöyryavoin ratkaisu
  • Helppo asennus
  • Hyvä lämmöneristävyys

Weber Silikaattilevyillä voidaan lisätä sisäpuolista lämmöneristystä samalla kun varmistetaan vesihöyryavoin rakenne esimerkiksi puolilämpimien asuinkäyttöön muunnettavien rakennusten sekä kellareiden lisäeristämisessä tai museoviraston suojelemissa kohteissa, joissa ulkopuolinen eristäminen ei ole mahdollista.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Sopivia käyttökohteita ovat massiiviset tiili- ja betonirakenteet, puolilämpimät tilat, jotka muunnetaan asuinkäyttöön sopiviksi, kohteet joiden julkisivu on suojeltu, kylmät kellarinseinät yms. missä esiintyy pinnassa kondensoitumisesta johtuvaa kosteusrasitusta. Ratkaisu soveltuu erinomaisesti kivirakenteiden lisälämmöneristämiseen. 

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Weberin Silikaattilevyillä (kalsiumsilikaatti-levy) voidaan lisätä sisäpuolista lämmöneristystä samalla kun varmistetaan vesihöyryavoin rakenne esimerkiksi puolilämpimien asuinkäyttöön muunnettavien rakennusten sekä kellareiden lisäeristämisessä tai museoviraston suojelemissa kohteissa, joissa ulkopuolinen eristäminen ei ole mahdollista.

 

 

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Massiiviset tiili- ja betonirakenteet, puolilämpimät tilat, jotka muunnetaan asuinkäyttöön sopiviksi, kohteet joiden julkisivu on suojeltu, kylmät kellarinseinät yms. missä esiintyy pinnassa kondensoitumisesta johtuvaa kosteusrasitusta. Ratkaisu soveltuu erinomaisesti kivirakenteiden lisälämmöneristämiseen. 

Alusta

Maalit ja heikot tasoitteet poistetaan puhtaaseen ja lujaan pintaan asti. Hiontapöly puhdistetaan huolellisesti imuroinnilla. Pintojen tulee olla lujia, kiinteitä, kantavia ja puhtaita tartuntaa heikentävistä aineista. Halkeamat voidaan tarvittaessa injektoida weber Injection epoxy -tuotteella ko. työohjeen mukaisesti. Rakenteessa kapillaarisesti pystysuunnassa nouseva kosteus voidaan estää weber Kapillaarikatkon injektoinnilla. Mikäli rakenteessa esiintyy liikkeitä, on alustan oikaisun yhteydessä käytettävä verkotusta.

Työohjeet

Silikaattilevyjen muuraus

Imevät alustat kostutetaan ja alusta oikaistaan tarvittaessa webervetonit 410 Ohutrappauslaastilla. Mikäli rakenteessa esiintyy liikkeitä, on alustan oikaisun yhteydessä käytettävä verkotusta. Silikaattilevyt (kalsiumsilikaattilevy) kiinnitetään seinään webervetonit 408 Liimalaastilla. Laastia levitetään koko harkon pintaan ja harkot painetaan kiinni alustaan. Muuraus pyritään tekemään niin, että päällekkäisen harkkokerrokset muurataan limitykseen. Kun Silikaattilevyjä käytetään kattopintojen lisäeristämiseen, kiinnitys varmistetaan mallidetaljien mukaisesti käytettävillä mekaanisilla kiinnikkeillä. 

Seinän pinnoitus

Seinäpinta tasoitetaan weber V+ Hienotasoitteella. Tasoitetyössä käytetään weber Tasoiteverkkoa, joka painetaan märkään tasoitteeseen. Verkon yli levitetään välittömästi sama tasoite siten, ettei verkon pintakuvio näy läpi. Tasoitetta käytetään vähintään 3-4 mm ja verkko limitetään 50 mm. Maalaus voidaan suorittaa esim. weber Silikaattimaalilla.

Huom! Sisäpuolisen eristyksen vaikutus rakenteen kosteuskäyttäytymiseen on huomioitava suunnittelussa. Mahdolliset seinään tulevat kiinnitykset tulee ulottaa kantavaan runkoon saakka.

Silikaattilevyjen lämmönjohtavuus:
lambda-arvo = 0,042 W/mK.