Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webersan 954

Suolankeräyslaasti

webersan 954
webersan 954

Tuotteen edut

  • Osa weber Suolankeräysjärjestelmää
  • Seinärakenteista mahdollisesti liukenevat suolat kiteytyvät paksuun saneerausrappauskerrokseen
  • Valkoinen, myös viimeiseksi pinnaksi soveltuva laasti
  • WTA-hyväksytty

Valkoinen mineraalipohjainen laasti suolankeräysominaisuudella Weber Suolankeräysrappaukseen.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kivirakenteisten suola- ja kosteusrasitettujen seinärakenteiden korjaus sisätiloissa.

Menekki

n. 0,9 kg/m²/1 mm:n kerrospaksuus

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 0,9 kg/m²/1 mm:n kerros
Vedentarve 6,0-7,0 l/25 kg
Käyttölämpötila Tasoitettaessa on alustan, tasoitteen ja huoneen lämpötilan oltava yli +10 °C
Käyttöaika n. 1 h veden lisäyksestä (+20 °C)
Sideaine Valkosementti ja kalkki
Värisävy Valkoinen
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Tuote täyttää standardin SFS-EN 998-1 vaatimukset. Kivirakenteisten suola- ja kosteusrasitettujen seinärakenteiden korjaus sisätiloissa.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, kiinteä ja pölytön. Tartuntaa heikentävät aineet, esim. rasva, pöly jne. on poistettava. Kuivat ja imevät alustat kostutetaan tarvittaessa. Ikkunat ym. pinnat, joita ei tasoiteta, on suojattava huolellisesti. Halkeamat ja saumat tiivistetään ja tasoitetaan tarvittaessa webertec 933 Tiivistyslaastilla. Alustalle tehdään kynnet webersan 950 Tartuntalaastilla tuotekortin ohjeiden mukaisesti.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) kuiva-ainesta sekoitetaan 6,0-7,0 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika on 3-4 min nopeassa sekoittimessa.

Työohjeet

954 Suolankeräyslaasti levitetään tasoiteruiskulla tai käsin teräslastalla. Laastin minimi kerrosvahvuus on 10 mm ja maksimissaan 30 mm yhdellä täyttökerralla. Mikäli halutaan paksumpi täyttö, on työ tehtävä kahteen kertaan niin, että ensimmäisen kerroksen annetaan kuivua vähintään 3 vrk. Suolarappauskerroksen kokonaisvahvuus valitaan seinässä esiintyvän suolarasituksen mukaisesti. Vähäisellä suolarasituksella kerrosvahvuuden on oltava vähintään 20 mm, kohtalaisella suolarasituksella vähintään 30 mm ja suolarasituksen ollessa suuri on suolankeräyslaastin kerrosvahvuutta kasvatettava 40 mm:iin asti. Pinta voidaan hiertää n. 90 min kuivumisen jälkeen halutun karkeaksi.

Jälkihoito

Laastin liian nopean kuivumisen välttämiseksi laastikerros peitetään muovilla vähintään 3 vrk:n ajan. Kuivalla ja lämpimällä säällä laastipintaa on tarvittaessa kostutettava sumuttamalla.

Pinnoitus

Saneerausrappauksen toimivuuden kannalta on tärkeää, että rappauksen pinnoite on mahdollisimman hyvin vesihöyryä läpäisevä. Suolankeräyslaasti voidaan tarvittaessa ylitasoittaa webersan 956 Pintatasoitteella ja maalata mineraalisella, erittäin hyvin vesihöyryä läpäisevällä weber Silikaattimaalilla.

Käytännön neuvoja

Rappaustyössä on suositeltavaa käyttää ammattiurakoitsijaa hyvän lopputuloksen saamiseksi. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
4011361113298 25 kg Säkki 40