Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertec 930

Vedeneristyslaasti

webertec 930

Tuotteen edut

  • Kestää hyvin positiivista vedenpainetta
  • Kestää hyvin negatiivista vedenpainetta (maks. 3 m)
  • Kestää useita kemikaaleja, mekaanista rasitusta sekä jäätymistä
  • Kestää sulfaattipitoista vettä DIN 4030 (maks. pitoisuus 3.000 g/l)
  • Vähentää terästen korroosiota ja veden haitallisia vaikutuksia alusbetoniin

1-komponenttinen, liuotteeton sementtiperustainen vedeneristyslaasti. Voidaan käyttää myös juomavesialtaiden pinnoitukseen.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Maanalaisten rakenteiden tai altaiden vedeneristäminen.

Menekki

4-6 kg/m² kosteus- tai vedenpainerasituksesta riippuen.

Tuotehyväksynnät

-

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki Maaperän kosteus:
minimikalvonpaksuus 2,0 mm = 4,0 kg/m².

Paineeton vesi:
minimikalvonpaksuus 2,5 mm = 5,0 kg/m².

Positiivinen vedenpaine, maks. 15 m: minimikalvonpaksuus 3,0 mm = 6,0 kg/m².

Yksittäisen levityskerran menekin tulee olla n. 2 kg/m².

Maksimikalvonpaksuus 4,0 mm.
Käyttölämpötila +5...+30 °C (ilma ja alusta)
Tiheys Valmiin massan tiheys n. 2,1 kg/l
Kuiva-ainepitoisuus tilavuusosina 100 %
Värisävy Harmaa
Säilyvyysaika Vähintään 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Soveltuu maanalaisten rakenteiden vedeneristämiseen: Maaperän kosteus - Paineeton pinta- ja vajovesi - Positiivinen vedenpaine (maks. 15 m) - Negatiivinen vedenpaine (maks. 3 m). Soveltuu myös altaiden ja säiliöiden sisäpuoliseen pinnoitukseen silloin, kun vedenpinnan korkeus on maks. 15 m.Soveltuu käytettäväksi kosketuksissa juomaveden kanssa ja esim. juomavesialtaissa. Juomavesihyväksytty saksalaisen standardin DVGW 347 "Recommendations for use as a waterproofing system in contact with potable water" mukaan.Oikea pinnoite ja menetelmä valitaan aina tapauskohtaisesti riippuen mm. vesirasituksesta, maaperästä ja rakenteesta. 930 Vedeneristyslaasti ei sovellu käytettäväksi mikäli vesi sisältää kalsiumkarbonaattia (CaCO3) vähemmän kuin 55 mg/l, sillä se saattaa vahingoittaa vedeneristystä.

Alusta

Alustamateriaaliksi soveltuu betoni. Alustan tulee olla vakaa, liikkumaton ja puhdas. Epäpuhtaudet ja heikosti kiinniolevat kerrokset poistetaan huolellisesti esim. hiekkapuhalluksella. Alustan tulee olla halkeilematon. Alustan pintalujuuden tulee olla vähintään 1 N/mm². Alustan huokoset ja epätasaisuudet täytetään tarkoitukseen soveltuvalla laastilla esim. webertec 933 Tiivistyslaasti. Alusta kostutetaan mattakosteaksi ennen pinnoitteen levitystä.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) kuiva-ainesta sekoitetaan porakoneeseen kiinnitetyllä vispilällä 4-4,75 litraan puhdasta, juomakelpoista vettä kunnes massa on tasainen. Annetaan vetäytyä 5 min ja sekoitetaan kevyesti uudelleen. Tuotteen käyttöaika on 60 min. Sekoitukseen saa käyttää ainoastaan vettä, ei dispersiolisäystä!

Työohjeet

Vedeneristyslaasti levitetään harjalla ja lastalla. Kerrosten lukumäärä: 2-3. Kerrospaksuus 2-3 mm/levityskerta, menekin tulee joka kerroksella olla n. 2 kg/m². Ensimmäinen kerros 930 Vedeneristyslaastia levitetään aina harjaamalla se tiukasti alustaan. Seuraavat kerrokset voidaan levittää lastalla, mutta ne tulee sen jälkeen harjata harjalla tai sienellä. Tuoreen laastipinnan harjaus tehdään tartunnan varmistamiseksi. Valmis eristys pidetään kosteana vähintään 24 tuntia, sekä suojataan suoralta auringonpaahteelta ja pakkaselta vielä seuraavat 5 vrk. Altaissa sekä paineellisen veden alaisissa rakenteissa on eristys levitettävä kolmena kerroksena. Katso kerrosten paksuudet Menekki-kohdasta. 930 Vedeneristyslaastia ei voida asentaa jäiselle pinnalle, alhaisissa lämpötiloissa tai sateen aikana. Suojaavat kerrokset, kuten laatoitus, voidaan asentaa vasta kun 930 Vedeneristyslaasti on täysin kovettunut. Rakennesuunnittelija ottaa kantaa liikuntasaumojen sijoitteluun. Liikuntasaumoissa käytetään elastista saumausmassaa. Rakenteellisessa vedeneristämisessä vedeneriste asennetaan aina siten, että eristeeseen kohdistuu positiivinen vedenpaine. Eriste on ulotettava vähintään 15 cm lopullista maanpintaa korkeammalle.

Huom!

Tuote on vähäkromaattinen.Käyttäjän on tarvittaessa osoitettava, että tuotetta koskevia ohjeita on noudatettu.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
4011361115704 25 kg Säkki 42