Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertec Superflex D2

Eristyslaasti

webertec Superflex D2
webertec Superflex D2

Tuotteen edut

  • Lastalla levitettävä
  • Ruiskutettava
  • Joustava
  • Vedeneristykseen suurtalouskeittiöissä, märkätiloissa, uima-altaissa
  • Rakenteiden tiivistyskorjauksiin sisäilmakorjauksissa

2-komponenttinen nopeasti sitoutuva vedeneriste.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Vedeneristyksiin esim. teollisuuskeittiöissä, märkätiloissa ja uima-altaissa. Soveltuu erityisen hyvin kohteisiin joissa eristeeltä edellytetään nopeaa kuivumista. Soveltuu käytettäväksi myös sisäilmakorjauksissa, joissa tuotetta käytetään webervetonit ST 120 mm Nauhan kanssa ilmavuotojen estämiseen ja kiviseinien vedeneristämiseen.

Menekki

  • 1,25 kg/m²/mm
  • Sisäilmakorjauksissa n. 0,3 kg/m tiivistettävää saumaa

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki

1,25 kg/m²/mm.
Levityskertojen määrä: vähintään 2.
Vaadittu kerrospaksuus: vähintään 2 mm.

Sisäilmakorjauksissa n. 0,3 kg/m tiivistettävää saumaa.

Käyttölämpötila > +10 °C
Käyttöaika Enintään 45 min
Kovettumisaika Olosuhteista riippuen, noin 90 minuuttia.
Täysi lujuus saavutetaan 3 vrk kuluttua.
Kalustosuositus Dittman DP8, InoMat M8 tai muu vastaava perilstalttinen (syrjäytys) pumppu
Säilyvyysaika Vähintään 9 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva ja viileä tila)
Pakkaus 24 kg:n purkki
Tuotehyväksynnät CE

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Vedeneristyksiin esim. teollisuuskeittiöissä, märkätiloissa ja uima-altaissa. Soveltuu erityisen hyvin kohteisiin joissa eristeeltä edellytetään nopeaa kuivumista. Ei sovellu käytettäväksi kemianteollisuudessa, meijereissä tai vastaavissa tiloissa eikä merivettä vastaan olevissa rakenteissa.
Rakennetta rasittavan veden tulee käyttää seuraavat ominaisuudet: Kovuus > 5 dH*, sulfaattipitoisuus < 600 mg/L, magnesiumpitoisuus < 1000 mg/L, vapaa hiilidioksidi < 40 mg/L.
Superflex D2 soveltuu käytettäväksi myös sisäilmakorjauksissa, joissa tuotetta käytetään webervetonit ST 120 mm Nauhan kanssa ilmavuotojen estämiseen ja kiviseinien vedeneristämiseen. Katso Weber Sisäilmakorjaus –ratkaisut.

Alusta

Alustaksi soveltuu betoni sekä kiviaineiset seinärakenteet kuten Kahi, Leca® ja tiili. Alustan tulee olla tasainen, puhdas ja kiinteä. Alustan tulee olla tasaisuudeltaan puuhierretyn betonin luokkaa. Mahdolliset epäpuhtaudet ja tartuntaa heikentävät aineet, kuten pöly, sementtiliima ja heikot rappauskerrokset, on poistettava. Alustan suhteellinen kosteus saa olla enintään 90% RH ja pintalujuuden tulee olla yli 1,0 MPa. Maanvaraisissa rakenteissa tulee olla toimiva salaojitus sekä kapillaarikatko.
Ennen vedeneristämistä alustat kostutetaan mattakosteaksi puhtaalla vedellä. Voimakkaasti imevät alustat käsitellään weber MD 16 Dispersiolla, joka on ohennettu vedellä (1 osa dispersiota : 5 osaa vettä).

Sekoitus

Huolellinen koneellinen sekoitus. Massan sekoittamiseen kannattaa käyttää pyöreää tai ovaalinmuotoista astiaa. Suositus on käyttää sekoittajaa, jossa on nostavat laipat. Komponentit A ja B sekoitetaan laastisekoittajalla täysin annospussein. Ilman sekoittamista massaan on vältettävä.

Työohjeet

Käyttö vedeneristeenä:
Ensimmäinen pohjustava kerros D2:sta harjataan tai levitetään alustaan lastan sileällä reunalla voimakkaasti painaen ”luilleen”. Tämä kerros sulkee alustan huokoset ja varmistaa kunnollisen tartunnan. Varsinainen vedeneristyskerros levitetään "märkää märälle" 4 mm:n hammaslastalla ja tasataan lastan sileällä reunalla. Kun ensimmäinen eristyskerros on kävelykuiva mutta edelleen kostea, aikaisintaan 90 minuutin kuluttua, asennetaan tiivistyskappaleet ja –nauhat. Tiivistyskappaleet ja nauhat asennetaan märkään D2:een ja päällystetään samalla tuotteella. Lattiakaivo liitetään D2 vedeneristeeseen käyttämällä kaivon omaa tiivistyslaippaa tai webervetonit DC Kaivolaippaa. D2:sta levitetään kaivon ympärille ja laippa painetaan märkään eristeeseen. Kiristysrengas kiinnitetään ja annetaan kuivua. Tämän jälkeen levitetään toinen kerros eristettä.

Toinen kerros vedeneristettä levitetään kun ensimmäinen kerros nauhoineen kestää kävelyä mutta on vielä kostea, aikaisintaan 90 minuutin kuluttua. Ensimmäisen kerroksen on oltava kuivunut niin paljon ettei ole vaaraa sen rikkoontumisesta. Kerrosten välillä saa kulua aikaa korkeintaan 48 tuntia. Oikeanlaisen kuivumisen varmistamiseksi kerrospaksuus kertalevityksessä ei saa ylittää 2 mm:ä. Tarkemmat työohjeet märkätilan vedeneristämisestä: www.fi.weber

Vedeneristetty pinta laatoitetaan sisätiloissa weber rex fix Saneerauslaastilla tai weber rock fix Kiinnityslaastilla.

Käyttö tiivistyskorjauksissa:
Ensimmäinen pohjustava kerros D2:sta harjataan tai levitetään alustaan ja saumaan siveltimellä voimakkaasti painaen ”luilleen”. Tämä kerros sulkee alustan huokoset ja varmistaa kunnollisen tartunnan. Märkään eristyslaastiin kiinnitetään valmiiksi leikatut tiivistyskappaleet ja nauhat, viimeistään 10-20 min sisällä. Levitetyn massan annetaan kuivua hetken ja levitetään ohut kerros D2:sta tiivistyskappaleille sekä 5 cm kappaleiden yli. Ns. kittauskorjauksissa D2 voidaan pursottaa saumaan liimapursotinpussilla, ja tällöin ei käytetä tiivistysnauhoja. Katso tarkemmat ohjeet: Weber Sisäilmakorjauskonseptit.

Käytännön neuvoja

• Superflex D2 voidaan levittää suoraan huolellisesti puhdistetuille matallipinnoille alumiinia lukuunottamatta. Metallipinnat puhdistetaan huolellisesti soveltuvin kemikaalein tai huolellinen ja riittävä mekaaninen puhdistus. Alumiiniset osat tulee ennen liittämistä D2:een puhdistaa ja päällystää webertec 827 S Epoksivedeneristeellä johon sirotellaan tartunnaksi tuoreeltaan kuivaa pölytöntä webertec Kvartsihiekkaa.
• Tasaisen kuivumisen varmistamiseksi kerralla asennettava kerrospaksuus saa olla korkeintaan 2 mm.
• Työkalut puhdistetaan välittömästi käytön jälkeen vedellä. Kovettunut massa poistetaan mekaanisesti.

Huom!

Iho ja silmät suojattava roiskeilta. Vältettävä pölyn hengittämistä sekoitettaessa. Huolehdittava kunnollisesta ilmanvaihdosta.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
4011361159029 24 kg Purkki 18