Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Parvekkeiden vedeneristys ja pinnoitus M1-pinnoitteella

Ratkaisun edut

 • M1-luokiteltu kokonaisjärjestelmä (kaikki ratkaisun tuotteet ovat M1-luokiteltuja)
 • Soveltuu käytettäväksi sisä- ja ulkotiloissa lattiapinnoilla
 • Testattu ja todettu toimivaksi Suomen ilmastossa
 • Helposti käytettävät ja työstettävät tuotteet

Vedeneristyksen toimivuuden kannalta on olennaista, että vedeneristyskerros säilyy yhtenäisenä kerroksena. Parvekkeen vedenohjauksien tulee olla suunnittelijan määräämien ohjeistuksien mukaisia. Lasitetuilla parvekkeilla sään aiheuttama rasitus on pienempi kuin lasittamattomilla. Suunnittelijan tulee valita ratkaisu parvekkeen vedeneristykseen ja pinnoittamiseen tapauskohtaisesti.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Parvekkeiden, luhtikäytävien, IV-konehuoneiden ja kellareiden vedeneristyspinnoittaminen. Voidaan tehdä ohutkalvo- tai vedeneristyspinnoituksena. Pinnoite on täysin hajuton ja soveltuu siksi erinomaisesti myös sisätiloihin. Ei sovellu jatkuvan vedenpaineen alaisiin kohteisiin kuten vesialtaiden vedeneristämiseen.

Ominaisuudet

Ominaisuudet

Tuote Käyttökohteet Työohjeet
webertec PU-paksunnin weber 2-K Polyuretaanielastomeeri -tuotteen paksuntaminen riittävän kerrosvahvuuden saavuttamiseksi Paksunninta annostellaan vähäinen määrä kerrallaan pinnoitteeseen samalla sekoittaen. Tämän jälkeen pinnoitetta sekoitetaan koneellisesti niin pitkään, että varmistutaan massan homogeenisuudesta.
webertec PU-ohennin weber 2-K Polyuretaanielastomeeri -tuotteen ohentaminen ja työkalujen pesu parvekelattioiden vedeneristyspinnoituksissa Ohentimena polyuretaanipinnoitteille: Pinnoite sekoitetaan ensin käyttövalmiiksi hidaskierroksisella porakonevispilällä. Ohentimen maksimiannostus on 3 % pinnoitteen painosta. Ohenninta annostellaan vähäinen määrä kerrallaan pinnoitteeseen samalla sekoittaen. Tämän jälkeen pinnoitetta sekoitetaan koneellisesti niin pitkään, että varmistutaan massan homogeenisuudesta. Vanhan pinnoituksen uudelleenpinnoitus: Parvekelattiapinnoite hiotaan mataksi.
Pinta pyyhitään webertec PU-ohentimeen kostutetulla rätillä. Pinnoitus tehdään ohentimen haihduttua.
Työkalujen puhdistus:
Työkalut voidaan puhdistaa
PU-ohentimella pinnoitteen ollessa vielä tuore.  
weber 2-K Kiihdytin weber 2-K Polyuretaanielastomeeri -tuotteen kuivumisen nopeuttaminen matalissa lämpötiloissa Kiihdytintä annostellaan annospussi kerrallaan pinnoitteeseen samalla sekoittaen. Tämän jälkeen pinnoitetta sekoitetaan koneellisesti niin pitkään, että varmistutaan massan homogeenisuudesta. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri -tuotteella voidaan tehdä pinnoituksia matalissa lämpötiloissa, kun niihin lisätään weber 2-K Kiihdytintä. Kiihdytin on tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan weber 2-K Polyuretaanielastomeeri -tuotteen kanssa. 
webertec Kvartsihiekka 0,1-0,6 mm Parvekelattiapinnoitteiden tartunnan parantaminen epoksipohjusteeseen Kvartsihiekkaa heitetään tuoreen epoksipohjustekerroksen päälle tartunnaksi. Ennen pinnoitteen levittämistä kaikki parvekelaatan pinnalla oleva irtohiekka poistetaan huolellisesti (harjaus ja imurointi).

Työohjeet

Käyttökohteet

Parvekkeiden, luhtikäytävien, IV-konehuoneiden ja kellareiden vedeneristyspinnoittaminen. Voidaan tehdä ohutkalvo- tai vedeneristyspinnoituksena. Pinnoite on täysin hajuton ja soveltuu siksi erinomaisesti myös sisätiloihin. Ei sovellu jatkuvan vedenpaineen alaisiin kohteisiin kuten vesialtaiden vedeneristämiseen.

 

Työohjeet

Suuret parvekkeet ja terassit

webertec 340 Polyuretaanielastomeeri on polyuretaanipohjainen 1-komponenttinen pinnoite, joka silloittaa pieniä halkeamia ja säilyy suurissakin pinnoissa yhtenäisenä kalvona. Tuotteella on erinomainen UV-valon kestävyys. Käsittelyssä käytetään seuraavia tuotteita:

 • Alustan pohjustus: webervetonit MD 16 Dispersio, kosteilla alustoilla webertec 2-K Epoksipohjuste
 • Alustan tasoitus ja kallistukset: webervetonit 4400 Pikatasoite
 • Vedeneristeen pohjustus: webertec 2-K Epoksipohjuste + webertec kvartsihiekka
 • Vedeneristys ja pinnoitus: webertec 340 Polyuretaanielastomeeri, menekki n.1,5 kg/m²

Pienet parvekkeet

webertec 150 Parvekelattiapinnoite on polyuretaanipohjainen 1-komponenttinen pinnoite. Tuotteella on erinomainen UV-valon kestävyys. Käsittelyssä käytetään seuraavia tuotteita:

 • Alustan pohjustus: webervetonit MD 16 Dispersio
 • Alustan tasoitus ja kallistukset: webervetonit 4400 Pikatasoite
 • Vedeneristeen pohjustus: webertec 2-K Epoksipohjuste + wenertec kvartsihiekka
 • Vedeneristys ja pinnoitus: webertec 150 Parvekelattiapinnoite,menekki n.1,0-1,5 kg/m²

Huom!

Katso tarkat työohjeet työohjeista Parvekelattian vedeneristyspinnoitus.ja Parvekelattiapinnoitteen laatoitusohje.

Vaihtoehtoiset tuotteet

Työvaihe 1: webervetonit REP 970 Tasoituslaasti tai webervetonit  REP 36 Pikavalulaasti