Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertec 2-K Epoksipohjuste

webertec 2-K Epoksipohjuste

Tuotteen edut

  • Liuotinvapaa
  • Tunkeutuu hyvin betoniin ja muodostaa siten hyvän alustan vedeneristyspinnoitteille
  • Muodostaa tiiviin, vesihöyryä läpäisemättömän kalvon

2-komponenttinen liuotteeton epoksipohjuste, jonka sekaan voidaan sekoittaa kvartsihiekkaa.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Ylitasoitettujen parvekelattioiden pohjustaminen ennen pinnoitusta weber 1-K ja 2-K -pinnoitteilla. Voidaan käyttää huoltopinnoituksessa useimpien pinnoitteiden päällä sekä pohjustuksena kosteahkoilla ja tuoreilla betonipinnoilla.

Tuotehyväksynnät

-

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 0,3-0,6 kg/m²
Käyttölämpötila +8...+30 °C
Käyttöaika n. 30 min (+20 °C)
Tiheys n. 1,1 g/cm³
Maalaustuoteryhmä 2012 615 Betonilattioiden 2-komponenttiset liuotteettomat pohjusteet
Värisävy Vaaleankeltainen läpikuultava
Säilyvyysaika Vähintään 24 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, min. +10 °C lämpötilassa)
Pakkaus Toimitetaan kaksiosaisessa metalliastiassa perusosa ja kovetin erillään.
perusosa A: 3,57 kg
kovetinosa B: 1,43 kg

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Ylitasoitettujen parvekelattioiden pohjustaminen ennen pinnoitusta weber 1-K ja 2-K -pinnoitteilla. Voidaan käyttää huoltopinnoituksessa useimpien pinnoitteiden päällä sekä pohjustuksena kosteahkoilla ja tuoreilla betonipinnoilla.

Alusta

Betonialusta on puhdistettava huolellisesti tartuntaa heikentävistä aineista. Betonipinnat puhdistetaan huolellisesti esim. suihkupuhdistuksella tai timanttihionnalla. Vaurioitunut betoni, puutapit, muovivälikkeet yms. kosteutta ylläpitävät ja tartuntaa heikentävät materiaalit poistetaan. Vanha pinnoite (maali) tulee yleensä poistaa kokonaan, ellei tehdä huoltopinnoitusta. Suihkupuhdistuksen pöly ja liete tulee pestä huolellisesti pois. Sementtiliima tulee poistaa niin, että puhdistetulla pinnalla kivirakeiden osuus on n. 25 %. Alustan vetolujuuden tulee olla yli 1,0 MPa. Betonivauriot paikataan esim. webervetonit -tuotteilla. Puhdistettu pinta suositellaan ylitasoitettavaksi ennen pohjustusta, esim. weber REP 970 Tasoituslaastilla.

Sekoitus

Tuote koostuu perusosasta ja kovettimesta, joista syntyy valmista seosta 5 kg. Molempia tuotteita sekoitetaan koneellisesti omissa astioissaan ennen niiden sekoittamista keskenään. Kovetin kaadetaan perusosaan ja sekoitetaan hidaskierroksisella vispiläkoneella vähintään 3 minuuttia.

Työohjeet

Ilman ja alustan lämpötilan tulee olla vähintään +8 °C (ja enintään +30 °C) ja 3 °C yli kastepisteen. Ilman suhteellinen kosteus saa olla enintään 80 %. Alustan pinnan (5-10 mm) absoluuttisen kosteuden tulee olla ≤ 5 paino-% (RH 90 %). Uudet, valetut parvekkeet voidaan yleensä hyvissä olosuhteissa pohjustaa n. 10-14 vrk:n kuluttua. Tarkista alustan kosteus-% aina ennen tuotteen levittämistä. Sateesta kostuneet alustat voidaan pinnoittaa, kun pinta on mattakostea eikä siinä ole irtonaista vettä. Pohjuste tulee levittää laskeviin lämpötiloihin.

Seos kaadetaan lattialle lammikoksi. Jos lattiassa on pieniä reikiä, sekoitetaan lattialle kaadettuun pohjustelammikkoon weber Puhallushiekkaa (0,1-0,6 mm) tai webertec Kvartsihiekkaa (0,1-0,6 mm) puolet lammikon tilavuudesta. Jos alustassa on isoja reikiä, sekoitetaan 1:1 kvartsihiekkaa tai puhallushiekkaa ja pohjustetta. Lattialla sekoitettuna kvartsihiekka-pohjusteseos antaa enemmän työskentelyaikaa lämpimällä säällä, kuin jos kvartsihiekka sekoitettaisiin purkissa. Isoihin koloihin käytetään seossuhdetta 1:4,5 (maks. 1:6). Seos levitetään esim. lattialle teräslastalla ja jalkalistoille pensselillä. Seoksella voidaan tehdä pienet kaatokorjaukset. webertec 2-K Epoksipohjusteella voidaan korvata lattioiden laastitasoitukset.

Tuoreelle pohjustetulle pinnalle sirotellaan webertec Kvartsihiekkaa 1-2 kg/m². Mikäli ilmenee tummia, pohjusteesta kosteita reikiä, lisätään erityisesti niihin kvartsihiekkaa, jolloin hiekka täyttää huokoset. Sileitä hiekattomia alueita ei saa jäädä, koska ne muodostavat riskin pinnoitteen tartunnalle. Ennen pinnoitteen levittämistä pinnalta poistetaan kaikki irtoaines harjaamalla ja imuroimalla. Työvälineet puhdistetaan tuoreena webertec PU-ohentimella.

Ohjeelliset odotusajat olosuhteista riippuen:
• Ylitasoittamisen jälkeen: 1-2 vrk.
• Pohjustamisen jälkeen ennen pinnoittamista: minimi n. 8 h, maksimi 2 vrk ilman webertec Kvartsihiekkaa. Jos aika ylittyy ja pintaa ei ole hiekoitettu, pinta tulee hioa, imuroida ja puhdistaa huolellisesti ennen uudelleenprimerointia. Tuoreen pohjusteen päälle on suositeltavaa heittää hiekkaa tartunnaksi. Jos hiekkaa on käytetty pohjusteen pinnalla ei takarajaa pinnoittamiselle ole, kunhan pinnoitettava ala on puhdas. Pohjusteen pitää olla täysin kuivunut ennen parvekelattiapinnoitteen levittämistä.
Katso tarkat tiedot kyseisten tuotteiden tuotekorteista sekä työohjeistuksista.

Huom!

Ei saa käyttää alustoilla, joissa kosteus saattaa nousta betonirakenteisiin, esim. maanvaraisissa laatoissa ja perustuksissa.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö
6415910017064 5 kg (perusosa A: 3,57 kg, kovetinosa B: 1,43 kg) Kaksiosainen metalliastia