Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webertec 340

Polyuretaanielastomeeri

webertec 340

Tuotteen edut

  • Nopea kovettuminen
  • Hyvin kylmäelastinen
  • UV-valon kestävä
  • Helppo levittää

1-komponenttinen, liuotinpohjainen polyuretaanielastomeeri parvekelattioiden vedeneristykseen.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Parvekkeiden, luhtikäytävien ja portaiden sekä silloissa reunapalkkien ja pilareiden vedeneristyspinnoittaminen. Voidaan tehdä ohutkalvo- tai vedeneristyspinnoituksena. webertec 340 päälle voidaan laatoittaa, ks. parvekelattiapinnoitteiden laatoitusohje. Viimeistelyyn voidaan käyttää weberfloor 4919 Mosaiikkihiutaleita.

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki 1,5 kg/m²
Kalvopaksuus: n. 1000 µm/1,5 kg/m²
Käyttölämpötila +5...+30 °C
Kuivumisaika Kosketuskuiva 6-24 h.
Täysin kovettunut 7 vrk.
Pintakovuus Shore-kovuus:
Shore A 94, Shore D 65
Elastisuus 340 % (+23 °C)
Tiheys n. 1,6 kg/dm³ (kuiva)
n. 1,4 kg/dm³ (märkä)
Maalaustuoteryhmä 2012 664 Lattioiden 1-komponenttiset liuotteettomat polyuretaanipinnoitteet RL 04, 12
Värisävy Varastotuotteina RAL7032 ja RAL7035, saatavana tilauksesta kaikissa RAL-värisävyissä.
Säilyvyysaika 9 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, min. +10 °C lämpötilassa)
Pakkaus 12 kg:n peltiastia
Tuotehyväksynnät CE

Työohjeet

Käyttökohteet

Parvekkeiden, luhtikäytävien ja portaiden sekä silloissa reunapalkkien ja pilareiden vedeneristyspinnoittaminen. Voidaan tehdä ohutkalvo- tai vedeneristyspinnoituksena. webertec 340 päälle voidaan laatoittaa, ks. parvekelattiapinnoitteiden laatoitusohje. Viimeistelyyn voidaan käyttää weberfloor 4919 Mosaiikkihiutaleita.

Alusta

Alusta pohjustetaan aina webertec 2-K Epoksipohjusteella. Pinnoitus tulee tehdä viimeistään 2 vrk:n kuluessa pohjustuksesta jos webertec Kvartsihiekkaa 0,1-0,6 mm ei ole käytetty pohjusteen pinnalla. Jos aika ylittyy, tulee pinta hioa (karhentaa), imuroida ja puhdistaa huolellisesti webertec PU-ohentimella. Tämän jälkeen levitetään uusi kerros 2-K Epoksipohjustetta, jonka pinnalle heitetään kvartsihiekkaa tartunnaksi. Ilman ja alustan lämpötilan tulee olla vähintään +5 °C (ja enintään +30 °C) ja 3 °C yli kastepisteen. Ilman suhteellinen kosteus saa olla enintään 80 %. Pohjusteen tulee olla täysin kuivunut ennen pinnoitteen levittämistä.

Sekoitus

Tuote sekoitetaan n. 5 min ajan tasalaatuiseksi hidaskierroksisella (maks. 400 rpm) vispiläporakoneella välttäen ilman sekoittumista pinnoitteeseen. Tuote toimitetaan käyttövalmiina, mutta sitä voidaan ohentaa hyvin lämpimällä säällä sekä matalissa lämpötiloissa, työstettävyyden parantamiseksi. Ohentimena käytetään webertec PU-ohenninta. Korkeita jalkalistoja pinnoittaessa voi olla tarpeen paksuntaa pinnoitetta. Materiaalin paksuntamiseen käytetään webertec PU-paksunninta. webertec PU-pinnoitteilla voidaan tehdä pinnoituksia matalissa lämpötiloissa (yli +2 °C), kun niihin lisätään webertec PU-kiihdytintä. Katso tarkat tiedot kyseisten tuotteiden tuotekorteista sekä työohjeistuksista.

Työohjeet

Tuote tulee levittää laskeviin lämpötiloihin. Tuote levitetään jalkalistoille pensselillä ja lattiapinnalle n. 100 mm leveänä kaistana. Lattialle kaadetaan 340 Polyuretaanielastomeeri lammikoksi ja levitetään esim. säätölastalla. Pinta tasataan välittömästi piikkitelalla. Parvekelaatan otsapinnalle 340 Polyuretaanielastomeeri levitetään telalla. Ensimmäisen kerroksen tulee olla täysin kovettunut ennen seuraavan kerroksen levittämistä. Ennen uudelleenpinnoitusta pinta puhdistetaan webertec PU-ohentimella. Avattu astia on käytettävä loppuun 7 vrk:n kuluessa. Mikäli pintaan on muodostunut nahka, se tulee poistaa ennen sekoitusta. Työvälineet puhdistetaan tuoreena webertec PU-ohentimella tai ksyleenillä.

Ohjeelliset odotusajat (+20 °C) pohjustuksen jälkeen olosuhteista riippuen:
webertec 2-K Epoksipohjuste: 8 h - 48 h ilman kvartsihiekkaa. Jos hiekkaa on käytetty, ei takarajaa pinnoitukselle ole kunhan pinnoitettava ala on puhdas (PU-ohennin). Primerin tulee olla täysin kuivunut ennen pinnoitteen levittämistä.

Pinnoitusvaihtoehdot ovat ohutpinnoitus, elastomeeripinnoitus tai luhtikäytäväpinnoitus. Tarkemmat työohjeet esitetään ratkaisukuvauksissa.

Huom!

Värillisissä pinnoitemateriaaleissa esiintyy vähäisiä sävyeroja eri valmistuserien välillä. Tämä tulee ottaa huomioon työnsuunnittelussa suuria yhtenäisiä alueita tehtäessä. Yhtenäisille pinnoille tulee käyttää saman valmistuserän (katso etiketistä) tuotetta.

Huolto-ohje

Tuotteen mekaanista ja kemiallista puhdistusta tulee välttää ennen lopullisen lujuuden saavuttamista (7 vrk). Tämän jälkeen pintaa voidaan puhdistaa kotitalouksien neutraaleilla puhdistusaineilla ja -välineillä.

Viini, kahvi, puiden ja kasvien lehdet sekä kukkien terälehdet saattavat aiheuttaa pinnan värjääntymistä, mutta eivät vaikuta pinnoitteen teknisiin ominaisuuksiin.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

Värisävy EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö
RAL 7032 6415910016500 12 kg Peltiastia
RAL 7035 6415910017040 12 kg Peltiastia