Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber REP 990

Joustosementtipinnoite

weber REP 990
weber REP 990

Tuotteen edut

  • Erittäin hyvä halkeaman silloituskyky
  • Erittäin hyvä karbonatisoitumis- ja kosteusrasitussuoja
  • Hyvä vesihöyrynläpäisevyys
  • SILKO-hyväksytty

2-komponenttinen, sementtipohjainen, joustava suojapinnoite betonille ja teräkselle.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Tiivistävän ja halkeamia silloittavan pinnan tekeminen betoni- ja teräsrakenteissa. Silloituskykyinen vielä -30 °C lämpötilassa. Käytetään suojaamaan siltoja, parvekkeita ym. vastaavia rakenteita veden, hiilidioksidin sekä suolojen imeytymiseltä rakenteeseen. Voidaan käyttää myös kylmilleen jäävien tilojen, kuten kesämökkien ja varastojen, vedeneristämiseen. Soveltuu sekä uudis- että korjauskohteisiin. Ei sovellu kulutuspinnaksi.

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 1,2 kg/m²/1 mm:n kerros
Vähimmäiskerrospaksuus 1,8 mm (Silko-hyväksyntä)
Käyttöaika n. 45 min sekoituksesta
Sideaine Sementti (A) + polymeeri (B)
Runkoaine Kalkkikivi, luonnonhiekka 0-0,5 mm
Tartuntalujuus 28 vrk > 1,0 MPa (EN 1542)
Pakkasenkestävyys Suola-pakkaskestävä
> 1,0 MPa (CEN/TS 12390-9 tartuntalujuus 56 jäädytys-sulatus-syklin jälkeen, Silko-koe)
Kloridien tunkeutuminen Silko-testi: +++
Vesihöyryn diffuusiovastus n. 2,5-3 m, (Silko-testi +++)
Hiilidioksidin diffuusiokerroin CO2-diffuusiovastus n. 400 m (Silko-testi +++)
Maalaustuoteryhmä 2012 427 Betoninsuojapinnoitteet RL 13
Värisävy Betoninharmaa, lähellä RAL 7023 ja 7030
Säilyvyysaika 6 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva ja komp. B:llä lisäksi lämmin tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki (komp. A, jauhe)
n. 8,5 litran astia (komp. B, neste)
Tuotehyväksynnät CE

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Tuote täyttää standardin SFS-EN 1504-2 (osa 2: Betonipinnan suojaus) vaatimukset. Tiivistävän ja halkeamia silloittavan pinnan tekeminen betoni- ja teräsrakenteissa. Silloituskykyinen vielä -30 °C lämpötilassa. Käytetään suojaamaan siltoja, parvekkeita ym. vastaavia rakenteita veden, hiilidioksidin sekä suolojen imeytymiseltä rakenteeseen. Voidaan käyttää myös kylmilleen jäävien tilojen, kuten kesämökkien ja varastojen, vedeneristämiseen. Soveltuu sekä uudis- että korjauskohteisiin. Ei sovellu kulutuspinnaksi.

Alusta

Alusta puhdistetaan pölystä, sementtiliimasta ym. tartuntaa heikentävistä aineista. Imevät alustat kostutetaan. Alustan on oltava hieman imukykyinen 1. kerroksen levityksen yhteydessä. Suuremmat huokoset ja kolot täytetään etukäteen webervetonit -korjauslaasteilla.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) jauhetta sekoitetaan nesteosan kanssa. Nesteosasta (komp. B) kaadetaan n. 90 % puhtaaseen sekoitusastiaan ja jauhe (komp. A) lisätään vähitellen nesteosaan B koko ajan sekoittaen. Sekoitukseen käytetään hitaasti pyörivää porakonevispilää. Massaa sekoitetaan aluksi n. 2-3 min, jonka jälkeen sen annetaan seistä n. 5 min. Tämän jälkeen massaa sekoitetaan vielä 2-3 min ja loppunesteosalla säädetään notkeus sopivaksi. Valmis massa muistuttaa paksua maalia, sen on oltava tasalaatuista eikä siinä saa olla paakkuja. Huokosten täyttöä varten massa voidaan tehdä jäykempänä, jolloin nesteosaa vähennetään 15-20 %. Massan aukioloaika on n. 45 min.

Työohjeet

REP 990 levitetään yleensä kahdessa kerroksessa pensselillä, solukumilastalla tai ruiskulla noin 1 mm:n kerroksina. Kun 1. kerros tehdään ruiskuttamalla, on se kuitenkin oikaistava ja painettava lastalla huolellisesti kiinni alustaan. Lastan ohella voidaan käyttää myös harjaa esim. kattopensseliä. Toinen kerros levitetään kun edellinen on jäykistynyt riittävästi, olosuhteista riippuen normaalisti n. 3-6 tunnin kuluttua. Työskentely- ja alustan lämpötilan on oltava yli +5 °C ja alle +30 °C työn aikana ja 1 vrk työn jälkeen. Suora auringonpaiste ja sade työstettävälle pinnalle on estettävä. Työvälineet puhdistetaan vedellä ennen kuin massa on kovettunut. Kovettunut massa poistetaan työvälineistä mekaanisesti.

Jälkihoito

Valmis pinta peitetään liian nopealta kuivumiselta, auringon valolta ja sateelta vähintään 1 vrk mieluummin 3 vrk:n ajaksi esim. muovipeitteillä. Jälkihoitoa ei saa tehdä vesikastelulla.

Huom!

Valmis pinta voi olla hieman kirjava johtuen alustan epätasaisesta imukyvystä, ympäristön olosuhteista ja työtavoista.

Huolto-ohje

Likaantunut pinta voidaan pestä esim. lämpimällä painevedellä. Tussi- ja spraymaalitöhryt voidaan poistaa esim. kuumapainepesulla tai Hempel-maalinpoistoaineella. Voimakas kuumapainepesu saattaa vaurioittaa pinnoitetta, jolloin se joudutaan uusimaan. REP 990 -pinnoite voidaan tarvittaessa maalata sopivalla halkeamia silloittavalla pinnoitteella, esim. weber 772 Elastinen akryylimaali. Huom: Mikäli alusta, työtavat tai pintakäsittelyt poikkeavat edellä esitetystä, ota yhteys Weberiin.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

Tyyppi EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
Komponentti A, jauhe 7391479701905 25 kg Säkki 40
Komponentti B, neste 7391479701912 8,5 l Astia 40