Weber Saint-Gobain - Official website of the company

UKK Lattiat

Olemme keränneet tähän vuosien varrella toistuneita kysymyksiä vastauksineen. Jos et löydä täältä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä palautelomakkeella tai puhelinneuvontaamme.


Käsitasoitus

Saako weber.vetonit 3300 Remonttitasoitekerroksen päälle laittaa uuden kerroksen? Vaatiiko se lattiaprimerin ennen uuden kerroksen asennusta?

weber.vetonit 3300 Remonttitasoitteen päälle voi tehdä uuden tasoituksen tasoitteen kuivuttua. Ennen tasoitusta tarvitaan primerointi weber.vetonit MD 16 Dispersiolla.

Sopiiko weber.vetonit 4100 Vaateri Plus pesuhuoneen lattian kallistuksen tekemiseen? Jos ei, niin mikä olisi parempi vaihtoehto? Omasta mielestäni tuote soveltuu vain lattian tasoitukseen.

weber.vetonit 4100 Vaateri Plus on helposti leviävä tuote, joka ei sovellu kallistusten tekoon. Kallistusten tekoon soveltuvat weber.vetonit 5000 Karkea lattiatasoite, weber.vetonit 5400 Lämpölattiatasoite ja weber.vetonit 6000 Lattiamassa. 5000 ja 5400 voidaan vedeneristää suoraan, 6000 voidaan myös vedeneristää suoraan, jos vesimäärää kasvatetaan hieman 0,25 l / 25 kg säkki. Ennen tasoitusta pohja primeroidaan weber.vetonit MD 16 Dispersiolla.

Teollisuuslattiat

Vanhan akryylibetonisen märkälattian päälle on tarkoitus laittaa lattialämmitysmatto ja ohut tasoite. Löytyykö teiltä tuotetta, jolla tasoitteen saa pysymään akryylibetonissa? Toimisiko MD 16 Dispersio ja Weberin tasoite 5–15 mm:n kerroksena?

Kuten puhuimme, akryylibetoniin lattiatasoitteet eivät tartu. 

Vaihtoehdot ovat akryylibetonin poistaminen tai lattiatasoitekerroksen tekeminen uivana.

Tässä tapauksessa käytettävät tuotteet ovat:

weber.floor 4940 Erotuskangas tai vastaava valusuoja, muovin käyttöä en tässä tapauksessa suosittele. weber.floor 4960 Reunanauha, weber.vetonit 5400 Lämpölattiatasoite teräsverkolla vahvistettuna, tasoitekerroksen paksuus 25 mm.

Weber.vetonit 5400 voidaan vedeneristää Vetonit-vedeneristystyöohjeiden mukaan.

Design-lattiat

Olisin kiinnostunut laittamaan lattiapinnoitteen kodinhoitohuoneeseen ja tuulikaappiin. Kodinhoitohuoneessa on lattiakaivot ja mm. betonilaatan lävistäviä putkia sekä kaapeleita. Soveltuuko Casa Design tähän käyttötarkoitukseen?

weber.floor CASA Design on suunniteltu kuivien asuintilojen pinnoitteeksi, joten kodinhoitohuoneeseen se ei sovellu. Kodinhoitohuoneen lattia on ohjeiden (RIL 107-2012 Rakennusten veden- ja kosteudeneristysohje) mukaan vedeneristettävä. Alustana olevan betonin tulee olla luja sekä puhdas tartuntaa haittaavista aineista. Alusta tasoitetaan soveltuvalla weber.vetonit lattiatasoitteella ja vedeneristetään Vetonit-vedeneristystyöohjeen mukaan. Vedeneristetty lattia laatoitetaan.

Remontoimme rintamamiestalon kellaria. Lattiat kaivetaan auki ja laitetaan eristykset sekä lattialämmitys. Olemme ajatelleen pinnoittaa betonilattian Casa Designilla. Soveltuuko pinnoite tähän ja mitä maksaa n. 35 neliön alueen pinnoittaminen?

weber.floor CASA soveltuu käytettäväksi kuivissa sisätiloissa myös maanvaraisissa lattioissa. Harjoitamme ainoastaan tukkukauppaa, joten hinnan saa parhaiten rautakaupoista kysymällä.

Ajattelin laittaa Weberin Casa-lattiatuotteita omakotitaloni yläkerran lattiapintoihin. Lattiamateriaali on lattiakipsilevy. Voiko tuotetta käyttää kipsilevyn päällä? Entä voiko sitä käyttää myös märkätiloissa?

CASAa voi käyttää kipsilevyn päällä seuraavia ohjeita noudattaen: Levysaumojen ja liitoskohtien tiiveys tarkistetaan, jotta pinnoitetta ei pääse valumaan niistä läpi jättäen tasoitepintaan valumajälkiä. Mikäli alusta on liikkuva, halkeiluriski kasvaa. Tiivistäminen voidaan tehdä silikonilla tai esimerkiksi weber.vetonit 3400 Viimeistelytasoitteella. Minimikerrospaksuus CASA-pinnoitteelle on 5 mm. CASAa ei voi käyttää märkätiloissa.

Tasoitelattian pinnoitus

Olen tasoittamassa vanhaa betonilattiaa, ja asiakas haluaa siihen tasoitteen, jonka pinta kestää kulutusta. Millä tuotteella lattia kannattaisi tasoittaa ja mahdollisesti myös maalata tai lakata?

Kuivissa ja lämpimissä tiloissa, joissa kulutus on vähäistä (esim. varastot), voidaan käyttää seuraavia maalattavia lattiatasoitteita: weber.vetonit 3100, weber.vetonit 3300, weber.vetonit 4100, weber.vetonit 4400 ja weber.vetonit 5400. Maalina voidaan käyttää vesiohenteisia epoksimaaleja. Kuiviin asuintiloihin pinnoitteeksi sopii värillinen weber.floor CASA Design -lattia.

Soveltuuko MD 16 Dispersio betonilattiaan, joka maalataan betonimaalilla?

Emme ole testanneet, miten maali pysyy kiinni weber.vetonit MD 16 Dispersion päällä. Takeita kyseisen ratkaisun kulutuksen kestävyydestä ei myöskään ole. Neuvoja betonipinnan käsittelystä ennen maalausta kannattaa kysyä maalin valmistajalta.

Mitä maalattavia lattiatasoitteita teiltä löytyy?

Seuraavat tasoitteet ovat maalattavissa vesiohenteisella epoksimaalilla: weber.vetonit 3100 Hienotasoite, weber.vetonit 3300 Remonttitasoite, weber.vetonit 4100 Vaateri Plus, weber.vetonit 4400 Pikatasoite ja weber.vetonit 5400 Lämpölattiatasoite. Maalia voi käyttää näiden tasoitteiden pinnoitteena tiloissa, joissa kulutus on vähäistä, kuten lämpimissä varastoissa, joissa liikutaan kävellen.

Olen tasoittanut autotallin lattian weber.vetonit 4400 Pikatasoitteella. Haluan pinnoittaa lattian maalaamalla tai epoksipinnoitteella, mutta tuotesivulla ei ollut mainintaa näistä menetelmistä. Ovatko vaihtoehdot toimivia ko. tasoitteen kanssa?

weber.vetonit 4400 on maalattavissa vesiohenteisella epoksimaalilla valmistajan ohjeiden mukaan. Ratkaisu toimii myös autotallissa, mutta sen kestävyys riippuu luonnollisesti täysin kulutuksesta.